Teddybeer als pion voor stalking

Ongemakkelijke knuffel
De meest ongemakkelijke knuffel
3 May 2018
Knuffels van Amma
Moeder des knuffels geeft verlichting
24 May 2018

Teddybeer als pion voor stalking

teddybeer als pion

Er is niets zo puur als de onschuld van een Teddybeer. Steun, toeverlaat en vriend van menig kind. Voor Nadia was dit toch een nare tegenvaller. Het pluchen beestje waar haar zoontje namelijk elke nacht tegenaan sliep bleek namelijk de wolf in schaapskleding.

 

Tijd voor veiligheid

Nadia is het slachtoffer van huiselijk geweld. Haar ex-man had regelmatig agressieve uitspattingen tegenover haar. Alhoewel hun zoontje Milan steeds vaker werd ingepakt met cadeaus – waaronder zijn knuffelbeer –, kreeg Nadia steeds vaker de klappen. Toen dat echt niet meer draagbaar was heeft ze besloten naar een opvang voor mishandelde vrouwen te gaan, welke een geheim adres heeft. “Ik voelde me voor het eerst in lange tijd veilig”.

 

Is dit toeval?

Toch dook haar ex op in de straat van de opvang. Was dit toeval? Noodgedwongen zijn Nadia en Milan daarna naar een andere geheime locatie verhuisd. Dit ging twee weken goed, totdat ze meneer weer tegen het lijf liepen tijdens een kleine boodschap. De ex-man zette het in op een hoop geschreeuw en intimiderende handelingen. Gelukkig geen fysieke handelingen, aangezien er veel omstanders waren. Dit weerhield hem niet om Nadia en haar zoontje te volgen naar hun huis en hier verder te schreeuwen, waarna hij door de politie van het huis weg is geëscorteerd.

 

Teistering van Teddybeer

Tijd voor weer een verhuizing naar een geheim adres, maar hoe kon het toch zo zijn dat Nadia’s ex-man haar continu wist te traceren? Bij toeval ontdekte Nadia de boosdoener. Toen ze de knuffelbeer van Milan oppakte hoorde ze een vreemd ratelend geluid. Ze twijfelde niet langer en opende de knuffelbeer, waar ze een gps-apparaatje met microfoon aantrof. Een apparaatje dat 4 weken kan overleven op de accu.

 

Safety Ned is een veilig online-expert voor huiselijk geweld en heeft dit verhaal onder een pseudoniem naar buiten gebracht om mensen alert te maken op de mogelijkheden die internet en apparatuur bieden voor mensen met verkeerde intenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *