Knuffelen met robots

Robots zijn nu ook om te knuffelen

In deze individualistische samenleving is het steeds normaler dat mensen op zichzelf leven. Dit maakt veel mensen toch eenzaam, wat een steeds groter maatschappelijk probleem wordt. Het blijkt namelijk dat mensen helemaal niet gemaakt zijn om alleen te leven. Een knuffel op zijn tijd neemt een stuk van deze eenzaamheid weg. Maar kan knuffelen met een robot dit gevoel ook wegnemen?

 

Knuffelen door Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige Intelligentie is in opkomst en het lijkt bijna alle menselijke problemen op te kunnen lossen. Dus ook het knuffelprobleem. Op dit moment is er dan ook een robot in ontwikkeling, genaamd HuggieBot, die komt knuffelen op het moment dat iemand er om vraagt. Volgens de ontwikkelaars zou dit een uitkomst zijn voor mensen die niet altijd de mogelijkheid hebben om menselijk contact te hebben.

 

Positief tegenover robots

De HuggieBot is een testpanel van 30 proefpersonen ondergaan, welke 12 verschillende knuffels mochten ontvangen. Men kan namelijk aangeven een stevige of juist luchtige knuffel te krijgen. Een uitkomst van deze test was dat de proefpersonen een positievere houding aannemen tegenover robots.

 

Zelfstandige robot

De HuggieBot in deze vorm is natuurlijk al hartstikke mooi, maar men is bezig de robot slim te maken. Als ‘eenzaam’ persoon wil je natuurlijk niet aan hoeven geven dat je een knuffel nodig hebt. De ontwikkelaars proberen de robot zodanig te ontwikkelen dat deze zelf weet wanneer iemand een knuffel nodig heeft.

 

Robots in het dagelijkse leven

Wat de ontwikkelaars van de HuggieBot ook aan het ontwikkelen zijn is de mogelijkheid om een knuffel op afstand te geven aan een ander. Toch zijn zij niet de enigen die bezig zijn met deze ontwikkelingen. Amazon is bijvoorbeeld ook een dergelijke robot aan het ontwikkelen. De verwachting is dat er in het dagelijkse leven steeds meer robots te zien zijn. De algemene houding tegenover robots zal dus langzaamaan veranderen.

 

Bron – Want