teddybeer als pion
Teddybeer als pion voor stalking
18 May 2018
Knuffel geeft kat stress
Knuffel kan je kat angst inboezemen
15 June 2018

Moeder des knuffels geeft verlichting

Knuffels van Amma

Amma wordt ze genoemd. Dat is Indiaas voor ‘Moeder’. En Amma reist vanuit India heel de wereld over om als knuffelgoeroe anderen te verlichten. Een paar maanden terug was ze voor de 30e keer in Nederland; dit keer in Houten. Hier stond ze klaar voor duizenden mensen die een knuffel van de moeder des knuffels wilden.

 

Knuffels van de leermeesteres

Geschat wordt dat ze in haar leven al 35 miljoen mensen heeft geknuffeld. Dat is ongeveer een halve procent van de totale wereldbevolking. In India is ze een zogeheten ‘Mahatma’; een grote ziel. In het rijtje van Ghandi en andere leermeesters is ze als vrouwelijke leermeester dan ook een vreemde, maar liefelijke, eend in de bijt. Al van jongs af aan ging ze alle armen uit haar vissersdorp langs om ze te omhelzen. Men heeft namelijk niet in eerste instantie eten en drinken nodig, is haar theorie. Iedereen heeft op de eerste plaats liefde nodig. Dus ook knuffels.

 

Al dertig jaar Amma

De knuffeldagen in Nederland kunnen dus ook niet zonder Amma. Al dertig jaar is ze hier het boegbeeld van omhelzingen. Duizenden mensen aanschouwden het kleine Indiase vrouwtje in Sari vanaf haar podium, al mediterend. Van heinen en ver is het publiek gereisd om een knuffel te mogen ontvangen van de leermeesteres. Soms met teleurstelling, omdat ze te laat binnen komen om nog een knuffel te mogen ontvangen. Soms in pure en diepste emotie als een knuffel ontvangen wordt.

 

De verlichting

Volgens velen zijn de knuffels van Amma verlichtend. Bevredigend. Therapeutisch. Velen uit het publiek zijn dan ook op zoek naar manieren om zich te aarden en één te worden met zichzelf. Knuffels van Amma is hier een onderdeel van. Er zijn aanschouwers die al drie keer de armen van Amma om zich heen hebben mogen voelen. Anderen staan te snakken om een eerste knuffel van de goeroe.

 

Dus als jij verlicht wil worden door zo’n knuffel van Amma, houdt dan Vrienden van Amma in de gaten. Hier staat het jaarlijks bezoek van Amma in Nederland aangegeven!

 

Bron – Trouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *