Knuffels als Augmented Reality

Wek je knuffels tot leven met Augmented Reality

Augmented- en Virtual Reality zijn technologische ontwikkelingen die steeds meer invloed beginnen te krijgen op ons dagelijks leven. De manier waarop digitale elementen verworven worden in de fysieke wereld is vooruitstrevend te noemen en het onderscheid is zelfs niet altijd meer te zien. Ook in apps voor kinderen wordt steeds meer gebruik gemaakt van AR of VR. Denk maar aan het grandioze succes van Pokémon Go. Nu is er een nieuwe app uitgebracht die gebruik maakt van AR: Studio Pets. Een app die knuffels tot leven brengt.

 

Studio Pets gaat wereldwijd

Studio Pets is een bedrijf dat leuke, koddige foto’s maakt van jonge dieren en deze verwerkt in kleren, attributen of bijvoorbeeld kaarten. Wereldwijd heeft het merk groot succes, want de olijke kopjes van de kleine pups en kittens raken iedereen recht in het hart. Naast alle attributen die voorzien zijn van foto’s van de dieren, bestaat nu sinds kort ook de app. Om deze optimaal te gebruiken kun je bij de webwinkel een knuffel kitten of pup aanschaffen, met een schattig accessoire en een bijbehorend reiskoffertje. Deze knuffels kun je tot leven laten wekken. Maar hoe?

 

Knuffels worden tot leven gewekt

Als je een foto maakt van de knuffels komt het beestje middels AR tot leven. Je ziet dan een echte pup of kitten in plaats van de knuffels, die speels over het scherm denderen. Met deze levensechte “knuffels” kun je op de foto, terwijl ze lekker tegen je schouder komen kroelen. Daarnaast kun je de knuffels tegelijkertijd aaien, waardoor het lijkt dat je een echte pup of kitten aan het aaien bent.

 

Positief effect

De bedenkers van deze app geloven erin dat de aanwezigheid van dieren een positief effect heeft op de mens en zij willen dit voor iedereen beschikbaar maken. Wel erg makkelijk, want zo heb je alle voordelen, maar niet de lasten van zo’n pluizig beestje!

 

Bron – Dutch Cowboys