Knuffelen maar!

Afval om te knuffelen
Afval om te knuffelen
15 January 2018
Knuffelen voor Valentijn
Wat deze 6 manieren van knuffelen betekenen
15 February 2018

Knuffelen maar!

Knuffelen maar!

We zijn dan wel zo’n 10 dagen te laat, maar op 21 januari was het nationale knuffeldag! Al is deze dag dan afgelopen, knuffelen kan natuurlijk altijd. Dus pak je partner, broertje, hond of knuffel bij de hand en haal de gemiste knuffels nu nog in! We geven je drie redenen waarom.

 

 

  1. Knuffelen vermindert stress

Tijdens knuffelen komt het stofje oxytocine vrij. Een stofje dat goed is voor een hele hoop dingen, en dus ook lichamelijke toestand. Tijdens een aanraking worden namelijk bloedlichaampjes geactiveerd, waardoor je bloeddruk omlaaggaat. Daarnaast vermindert cortisol, ook wel het stresshormoon genoemd, tijdens een knuffel. Een perfect recept voor stressvermindering.

 

  1. Je wordt er gelukkiger van!

Oxytocine is niet alleen goed voor een verlaagde bloeddruk, maar verhoogt je geluksgevoel. Een knuffel zorgt voor een hoger gevoel van verbondenheid en vertrouwen. Als je bijvoorbeeld steun zoekt omdat je verdrietig of boos bent kan een knuffel je een stuk beter laten voelen, omdat je toch automatisch een gevoel van blijdschap krijgt.

 

  1. Relatietherapie

Door een knuffel ben je erg dicht bij elkaar en bouw je vertrouwen op met elkaar. Daarnaast geeft een knuffel meer aanleiding tot seks, en wordt je seksleven dus geboost. Er komt namelijk dopamine vrij en krijg je meer zin in seks.

 

FunXBron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *