Knuffel geven als vrijwilliger

Knuffel geven als vrijwilliger

De zorg is alarmerend zwaar onderbezet. Hoewel er steeds meer ouderen komen, trekt de zorg branche onder jongeren niet aan. Aan alle kanten proberen verzorgers te doen wat zij leuk vinden: zorgen. Toch wordt het door de druk eerder een last dan een plezier en is zorgen nog niet eens meer prioriteit. Met al die drukte en toenemende eenzaamheid onder ouderen is een warme omhelzing vaak meer dan welkom. Daarom plaatste Cindy deze week een oproep op de website Rotterdammers voor Elkaar of er wellicht positieve vrijwilligers zijn die zo nu en dan een knuffel uit willen delen in het verzorgingstehuis waar ze werkt.

 

Wie heeft er nou geen knuffel nodig?

“Een knuffel, een glimlach en soms een schouder om uit te huilen… wie heeft dat niet weleens nodig? Wanneer je familie en vrienden om je heen hebt gebeurt dit meestal natuurlijk. Maar wat als die er (even) niet zijn?” Schrijft ze.

 

Knuffel voor zieken

Niet alleen voor ouderen vraagt ze de aandacht. Ook patiënten die aan het revalideren zijn van een ziekte hebben volgens Cindy weleens een beetje één op één aandacht nodig.

 

“Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers met hart. Die het in zich hebben om mee te lachen op de goede dagen, maar ook met een knuffel of een vriendelijke glimlach gereed staan als iets minder gaat. “

 

Een mooi gebaar dus voor een saamhorige samenleving!

 

Bron – Rotterdammers voor Elkaar