Knuffel actie zorgt voor frustratie

Knuffel actie zorgt voor huilende kinderen en vechtende ouders

Co-creatie en beïnvloeding vanuit de consument is aan de orde van de dag en daar spelen veel winkelketens gretig op in. Zo ook de kindvriendelijke winkelketen Build-a-Bear. Onder het motto ‘create-your-own’ opereert deze winkelketen, maar tijdens een grootschalige actie in De Verenigde Staten en Groot-Brittannië namen de inhalige klanten letterlijk het heft in eigen hand.

 

Samengestelde knuffel

Build-a-Bear geeft klanten de mogelijkheid een knuffel helemaal zelf samen te stellen. Dit wilde de keten groots aanpakken, door voor slechts een paar dollar een zelf samengestelde beer te laten maken in de winkels. Hoewel dit normaliter een prijzige aangelegenheid is, betaalden klanten nu enkel de prijs van het aantal jaren die de kleine dreumesen oud zijn.

 

Huilende kinderen en gigantische rijen

Helaas liep deze actie volledig uit de hand, want het bleek zo succesvol, dat een enkele duizenden ouders bereid waren met een tentje voor de deur te overnachten, om maar als één van de eersten zo’n knuffel te kunnen bemachtigen. Veel Amerikaanse en Britse ouders moesten urenlang aanschuiven in de rij met een huilend kind op de arm, waarna ze in de winkel tot de ontdekking kwamen dat de knuffels niet meer beschikbaar waren.

 

Geen knuffel maar een vuist

Door de enigszins onverwachte drukte liepen de gemoederen hoog op. Ouders gingen met elkaar, of met medewerkers op de vuist uit frustratie. Hierdoor moesten veel filialen per slot van rekening hun deuren vroegtijdig sluiten. Kwade ouders en verdrietige kinderen zijn toch gesust door een kortingsbon, waarmee zij op een rustiger moment terug kunnen komen om alsnog zo’n felbegeerde knuffel te bemachtigen.

 

Voor sociaal media was dit smakelijke aandacht. Het regende namelijk klachten en filmpjes van onvoorstelbaar lange rijen, wat toch een best grappig beeld vormt!

 

Bron – The Mirror