Ben je een knuffelaar of vind je het naar?

Dat knuffelen gezond voor je is, is inmiddels bekend. Toch is nog niet iedereen om. Sterker nog, een aanzienlijk deel van de mensen knuffelt liever niet. Bijna de helft van de mensen schuwt dit type fysieke contact. Hoe kan het dat sommigen niets liever willen dan knuffelen en anderen zich daar totaal niet in kunnen vinden?

Het blijkt allereerst zo te zijn dat kinderen die in hun jeugd vaak geknuffeld worden door hun ouders, later ook liever knuffelen. Dit zegt Suzanne Degges-White, professor in counseling aan de universiteit van Northern Illinois, heeft veel te maken met onze kindertijd. En dat bevestigt ook een studie in Comprehensive Psychology uit 2012. Andersom is dit ook zo. Als kinderen vroeger weinig zijn geknuffeld is de gedachte aan een knuffel alleen al erg ongemakkelijk.

Toch is dit niet de enige theorie. Het komt ook voor dat kinderen die vroeger juist heel veel zijn geknuffeld later helemaal geen dergelijk fysiek contact wensen. Of andersom: een kind dat later juist iedereen om de nek vliegt omdat het hunkert naar contact.

Wat daarnaast een groot aandeel heeft in de behoefte aan knuffelen is de onzekerheid van een persoon. Als iemand erg onzeker is kan het zijn dat deze persoon een knuffel erg afhoudt, en op het moment van een knuffel heel ongemakkelijk wordt en niet weet wat deze met zichzelf aan moet.

Knuffelen heeft blijkbaar erg veel effect op je stressniveau en humeur. Het is dus ook niet gek dat kinderen die vroeger bijna niet geknuffeld zijn doorgaans een stuk minder sociaal zijn dan kinderen die dit wel hebben gehad in hun jeugd.

Al met al zou een knuffel je dus eigenlijk alles behalve stress moeten geven, maar toch gaat dat niet voor iedereen op. Als je er nog niet helemaal over uit bent bij welk kamp je hoort, probeer dan toch eens een keer wat vaker te knuffelen! Wie weet ben je in één klap van je stress af!

 

Bron – HLN

Wek je knuffels tot leven met Augmented Reality

Augmented- en Virtual Reality zijn technologische ontwikkelingen die steeds meer invloed beginnen te krijgen op ons dagelijks leven. De manier waarop digitale elementen verworven worden in de fysieke wereld is vooruitstrevend te noemen en het onderscheid is zelfs niet altijd meer te zien. Ook in apps voor kinderen wordt steeds meer gebruik gemaakt van AR of VR. Denk maar aan het grandioze succes van Pokémon Go. Nu is er een nieuwe app uitgebracht die gebruik maakt van AR: Studio Pets. Een app die knuffels tot leven brengt.

 

Studio Pets gaat wereldwijd

Studio Pets is een bedrijf dat leuke, koddige foto’s maakt van jonge dieren en deze verwerkt in kleren, attributen of bijvoorbeeld kaarten. Wereldwijd heeft het merk groot succes, want de olijke kopjes van de kleine pups en kittens raken iedereen recht in het hart. Naast alle attributen die voorzien zijn van foto’s van de dieren, bestaat nu sinds kort ook de app. Om deze optimaal te gebruiken kun je bij de webwinkel een knuffel kitten of pup aanschaffen, met een schattig accessoire en een bijbehorend reiskoffertje. Deze knuffels kun je tot leven laten wekken. Maar hoe?

 

Knuffels worden tot leven gewekt

Als je een foto maakt van de knuffels komt het beestje middels AR tot leven. Je ziet dan een echte pup of kitten in plaats van de knuffels, die speels over het scherm denderen. Met deze levensechte “knuffels” kun je op de foto, terwijl ze lekker tegen je schouder komen kroelen. Daarnaast kun je de knuffels tegelijkertijd aaien, waardoor het lijkt dat je een echte pup of kitten aan het aaien bent.

 

Positief effect

De bedenkers van deze app geloven erin dat de aanwezigheid van dieren een positief effect heeft op de mens en zij willen dit voor iedereen beschikbaar maken. Wel erg makkelijk, want zo heb je alle voordelen, maar niet de lasten van zo’n pluizig beestje!

 

Bron – Dutch Cowboys

Knuffel actie zorgt voor huilende kinderen en vechtende ouders

Co-creatie en beïnvloeding vanuit de consument is aan de orde van de dag en daar spelen veel winkelketens gretig op in. Zo ook de kindvriendelijke winkelketen Build-a-Bear. Onder het motto ‘create-your-own’ opereert deze winkelketen, maar tijdens een grootschalige actie in De Verenigde Staten en Groot-Brittannië namen de inhalige klanten letterlijk het heft in eigen hand.

 

Samengestelde knuffel

Build-a-Bear geeft klanten de mogelijkheid een knuffel helemaal zelf samen te stellen. Dit wilde de keten groots aanpakken, door voor slechts een paar dollar een zelf samengestelde beer te laten maken in de winkels. Hoewel dit normaliter een prijzige aangelegenheid is, betaalden klanten nu enkel de prijs van het aantal jaren die de kleine dreumesen oud zijn.

 

Huilende kinderen en gigantische rijen

Helaas liep deze actie volledig uit de hand, want het bleek zo succesvol, dat een enkele duizenden ouders bereid waren met een tentje voor de deur te overnachten, om maar als één van de eersten zo’n knuffel te kunnen bemachtigen. Veel Amerikaanse en Britse ouders moesten urenlang aanschuiven in de rij met een huilend kind op de arm, waarna ze in de winkel tot de ontdekking kwamen dat de knuffels niet meer beschikbaar waren.

 

Geen knuffel maar een vuist

Door de enigszins onverwachte drukte liepen de gemoederen hoog op. Ouders gingen met elkaar, of met medewerkers op de vuist uit frustratie. Hierdoor moesten veel filialen per slot van rekening hun deuren vroegtijdig sluiten. Kwade ouders en verdrietige kinderen zijn toch gesust door een kortingsbon, waarmee zij op een rustiger moment terug kunnen komen om alsnog zo’n felbegeerde knuffel te bemachtigen.

 

Voor sociaal media was dit smakelijke aandacht. Het regende namelijk klachten en filmpjes van onvoorstelbaar lange rijen, wat toch een best grappig beeld vormt!

 

Bron – The Mirror

Knuffel geven als vrijwilliger

De zorg is alarmerend zwaar onderbezet. Hoewel er steeds meer ouderen komen, trekt de zorg branche onder jongeren niet aan. Aan alle kanten proberen verzorgers te doen wat zij leuk vinden: zorgen. Toch wordt het door de druk eerder een last dan een plezier en is zorgen nog niet eens meer prioriteit. Met al die drukte en toenemende eenzaamheid onder ouderen is een warme omhelzing vaak meer dan welkom. Daarom plaatste Cindy deze week een oproep op de website Rotterdammers voor Elkaar of er wellicht positieve vrijwilligers zijn die zo nu en dan een knuffel uit willen delen in het verzorgingstehuis waar ze werkt.

 

Wie heeft er nou geen knuffel nodig?

“Een knuffel, een glimlach en soms een schouder om uit te huilen… wie heeft dat niet weleens nodig? Wanneer je familie en vrienden om je heen hebt gebeurt dit meestal natuurlijk. Maar wat als die er (even) niet zijn?” Schrijft ze.

 

Knuffel voor zieken

Niet alleen voor ouderen vraagt ze de aandacht. Ook patiënten die aan het revalideren zijn van een ziekte hebben volgens Cindy weleens een beetje één op één aandacht nodig.

 

“Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligers met hart. Die het in zich hebben om mee te lachen op de goede dagen, maar ook met een knuffel of een vriendelijke glimlach gereed staan als iets minder gaat. “

 

Een mooi gebaar dus voor een saamhorige samenleving!

 

Bron – Rotterdammers voor Elkaar