Een knuffel als volwassene, nergens om je voor te schamen
20 September 2016
Een persoonlijk bedankje voor de knuffelgooiende ADO-fans
27 September 2016

Ook een troosthond in Nederland

Tijdens de aanslagen in Orlando afgelopen juni werden er speciale knuffelhonden ingezet om de slachtoffers en nabestaanden te troosten. Sinds kort heeft ook Nederland een troosthond die wordt ingezet door uitvaartverzorger Monuta.

De troosthond Ruby zal nabestaanden hulp bieden tijdens een uitvaart. Op dit moment werkt labradoodle Ruby in Prinsenbeek en omgeving. Volgens Patricia van Vliet, waar het hondje in dienst is, is een labradoodle een perfecte mix voor deze klus; “ze zijn sociaal, welwillend en intelligent.” Maar voordat Ruby aan de slag gaat moet ze nog op cursus om een ‘echte’ troosthond te worden. Gelukkig houdt ze al heel erg veel van knuffelen en kan ze hiermee dus echt iets betekenen voor nabestaanden.

Tijdens de cursus zal Ruby getraind worden om aan de houding van mensen te kunnen herkennen of ze verdrietig zijn. Wanneer de hond dit herkent zal ze naar de persoon toe gaan die verdriet heeft en deze troosten. Natuurlijk kan de hond de mensen niet echt troosten, maar de hond weet op zo’n moment dat ze geknuffeld zullen worden en dat vinden ze fijn. Voor mensen is het bewezen dat knuffelen ze een beter gevoel geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *