Knuffels laten maken voor Indonesië
Knuffels laten maken voor Indonesië: Hoe staat de actie van Melvin er nu voor?
27 November 2017
Knuffels maken in China geeft risico's
Knuffels maken in China blijkt soms een risico
11 December 2017

Knuffels maken emoties bespreekbaar

Knuffels maken emoties bespreekbaar

Ben je blij? Of misschien boos? Verdrietig, slaperig of bang? Deze emoties uitdrukken is voor kinderen niet altijd even gemakkelijk, terwijl de communicatie van gevoelens een belangrijk vermogen is. De West-Vlaams buurvrouwen Elfi (35) en Lieve (38) bedachten daar een oplossing voor: ‘laten we knuffels maken die emoties communiceren voor kinderen makkelijker maken’.

 

Knuffels maken emoties bespreekbaar

De Emobellies zijn in oktober leven ingeroepen. Het zijn vierkante of ronde kussenvormige knuffels, voorzien van een buidelzakje met vijf zelfklevende patches met verschillende emoties. De patches kunnen de kinderen op het buikje van de Emobellie plakken, zodat ze kunnen laten blijken hoe ze zich op dat moment voelen. De vijf emoties zijn blijdschap, angst, slaperigheid, boosheid en verdrietigheid. Op het moment dat een kind over een bepaalde emotie wil praten kan deze één van de emoties op zijn emobellie plakken, waardoor ouders een voorzetje krijgen om met hun kind erover te praten.

 

Zelf hebben Elfi en Lieve al gemerkt bij hun kinderen dat het aanslaat. “Zo plakte mijn dochter onlangs het droevige gezichtje op haar pop, toen we het over onze overleden kat hadden. Op die manier wisten we dat zij daarover wilde praten.”

 

Nieuwsblad – Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *