Where’s Molly?
15 September 2016
Ook een troosthond in Nederland
22 September 2016

Een knuffel als volwassene, nergens om je voor te schamen

De een schaamt zich ervoor en de ander komt er openlijk voor uit, een lievelingsknuffel als volwassene. Maar volgens wetenschappelijk onderzoek is het nog helemaal niet zo raar om een knuffel te hebben op latere leeftijd.

Als kind heeft bijna iedereen wel een lievelingsknuffel die overal mee naartoe gaat en waarbij je troost zoekt als je pijn hebt. Als de knuffel kwijt is, is de wereld te klein en zijn kinderen vaak volledig van slag. Knuffels geven kinderen een vertrouwd gevoel, dat zorgt ervoor dat ze ondernemender zijn en meer zelfstandig worden.

Vaak verdwijnt het beeld van een knuffel wanneer je ouder wordt. Sommige mensen hebben nog steeds een lievelingsknuffel maar schamen zich hier soms voor, want een knuffel is toch voor kinderen. Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van knuffels. En wat blijkt, het is helemaal niet raar om nog een knuffel te hebben wanneer je ouders wordt. Net als bij kinderen geeft het volwassenen ook een vertrouwd gevoel en halen ze hier troost uit. Juist omdat een knuffel alle belangrijke overgangen in het leven meemaakt zorgt het voor een vast punt in je leven. En dit maakt deze soms lastige overgangen voor sommige mensen juist wat makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *