Een persoonlijk bedankje voor de knuffelgooiende ADO-fans
27 September 2016
Met 300 zelfgemaakte knuffels naar Nepal
13 October 2016

Finse Syriër smokkelt knuffels richting oorlogsgebied

Al bijna 30 keer ging de 44 jarige Finse Syriër Rami Adham richting het oorlogsgebied in Allepo met zakken vol knuffels en andere hulpgoederen. Hij wordt ook wel de “speelgoedsmokkelaar” van Allepo genoemd.

Al 5 jaar staat het leven van Rami Adham in het teken van het helpen van Syrische kinderen. Als vader van zes kinderen weet Rami hoe belangrijk het is om kinderen een veilige leefomgeving te bieden. De situatie in Syrië dwong Rami ertoe, om te doen wat hij nu doet. Met knuffels en andere hulpgoederen probeert Rami de kleinste glimlachjes op de gezichten van de kinderen te toveren. “Dit is het minste wat ik kan doen” zegt Rami, “want van deze kinderen is alles afgenomen: hun jeugd, hun speelgoed, hun school en hun speeltuinen”. Rami vind het fantastisch het plezier van de kinderen te zien, wanneer hij in Allepo is.

Het bijzondere verhaal van Rami Adham is niet onopgemerkt gebleven. Het is intussen wereldwijd opgepikt en als gevolg daarvan wordt hij nu overspoeld met berichten van mensen die hem willen helpen.  Vele knuffels worden aangeboden, maar omdat zijn magazijn in Finland inmiddels uitpuilt, vraagt hij mensen in plaats van knuffels geld te doneren.  Via zijn GoFundMe pagina vraagt Rami om 30.000 euro. Met nog ruim een maand te gaan, staat de teller nu op 25.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *